gaskeuring, vlakdiktemeting, vochtigheidsonderzoek, elektrolyse
 

 

 

 

Deelkeuring

Gaskeuring

• Is uw gasinstallatie nieuw voor u en u wenst zekerheid?
• Vraagt de verzekering om een gaskeuring?
• U wil gewoon met een gerust hart die gasfles aan boord hebben staan?
Dan brengt een HISWA keuring van uw gasinstallatie uitkomst, hierbij wordt de installatie aan de buitenzijde beoordeeld, word getoetst naar de huidige norm, en wordt de installatie afgeperst en op dichtheid en deugdelijkheid gecontroleerd.
Prijs van een gaskeuring naar HISWA model: € 180 

Vlakdikte meting

Meten is weten, dit gaat zeker op wat betreft de huiddikte van een metalen schip. Wij gebruiken een vlakdikte meter die door de bestaande Coating heen kan meten, zo hoeft het verfsysteem niet verwijderd te worden. Van de meting krijgt u een schriftelijke rapportage met vermelding van de gemeten waardes.
Bij een aankoopkeuring van een metalen schip wordt een vlakdikte meting uiteraard in het keuringsrapport verwerkt.
Prijs van een losse vlakdikte meting: € 40  / meter tot 10 meter, > 10 meter € 50  / meter

Vochtigheidsonderzoek Onderwater Schip

Ongetwijfeld heeft u reeds gehoord van “osmose”.
Wat ook de mogelijke gevolgen kunnen zijn, over het ontstaan is wel enige consensus, hoe vochtiger een laminaat is, hoe hoger de kans kan zijn op osmose. Hiervoor hoeft u (nog) geen blaasjes te zien. Een ultrasone vochtmeting gecombineerd met mijn interpretatie van de gemeten waarde en externe factoren, leeftijd, dikte, soort materiaal etc. geeft u een duidelijk beeld over de vochtigheidsgraad in het onderwaterschip. Bij een aankoopkeuring van een “polyester” schip wordt deze keuring uiteraard in het keuringsrapport verwerkt.
Kosten van een vochtigheidsonderzoek: € 30 / meter tot 10 meter, > 10 meter € 40 / meter

DC elektrolyse onderzoek

Elektrolyse, ieder schip in het water heeft er mee te maken, maar niet ieder schip ondervindt de nadelige gevolgen even ernstig. Wanneer uw anodes na bvb 4 maanden helemaal weg zijn, en aangenomen dat u voldoende en correct anodes heeft geplaatst, wordt het tijd om na te denken over de oorzaak. Anodes zijn er om zich op te offeren, maar dit proces mag niet te snel gaan.
Mogelijk is de Walstroomaansluiting de boosdoener, maar niet zelden is een 12 Volt lekstroom(pje) voldoende om de natuur zijn in dit geval vernietigende werk te doen. Voor het detecteren van een lekstroom beschikt Tom Dujardin over uiterst fijn gevoelige meetapparatuur.
Gezien de aard van de materie word deze meting enkel uitgevoerd bij schepen uitgerust met conventionele schroefas(en) aandrijving.
Kosten van een lekstroom onderzoek: € 300  per dagdeel, met een minimum van 1 dagdeel.
Voor de uitvoering van dit lekstroom onderzoek moet het schip te water zijn.

 
 
 
aankoopkeuring
taxatie
advies • aankoop
schade
bedrijf contact
 
home